Om oss

HISTORIEN BAK LAJNA IMAILLAH

Lajna Imaillah ble etablert i 1922 av Hazrat Khalifatul Masih II, Mirza Bashir-du-Din Mahmood Ahmad (Måtte Allah være tilfreds med ham) i Qadian, India. Han publiserte et åpent brev kalt «Ahmadiyya kvinner av Qadian» hvor han oppmuntret kvinner til å oppfylle sitt fulle potensial:

«Forsøkene til våre kvinner og våre menn er like nødvendige for å oppnå formålet med vår skapelse»

For å oppnå dette oppmuntret den andre Khalif (Måtte Allah være tilfreds med ham) kvinnene til å lære og forstå «Formålstraktet».

Fjorten kvinner var med på å starte organisasjonen sammen med Hazrat Khalifatul Masih II (Måtte Allah være tilfreds med ham) og de hadde sitt første møte sammen med han den 25. desember 1922. Etter denne offentliggjorde han organisasjonen og dets navn. I Norge har Lajna Imaillah eksistert siden slutten av 70-tallet og består i dag av nesten 600 medlemmer.

NÆRMERE OM LAJNA IMAILLAH NORGE

Lajna Imaillah har en robust organisasjonell struktur som består av lokale avdelinger som er direkte knyttet til regionale og nasjonale administrasjoner. Den nasjonale presidenten av foreningen er valgt hvert andre år. Medlemmene består av jenter og kvinner fra 15 år og oppover.

Hvert ledd i Lajna Imaillah har månedlige møter som fokuserer på religiøs, moralsk, sosial og generell trening av dets medlemmer. Hvert ledd i organisasjonen har kunnskapskurs for sine yngre medlemmer i tillegg som gir dem mulighet til å sosialisere seg med andre muslimske jenter.

Foreningen er delt opp i ulike avdelinger på nasjonalt plan som gjennomsyrer aktivitetene på regionalt og lokalt nivå. Alle de ulike avdelingene har hver sin leder som jobber målrettet på daglig basis, frivillig, for å planlegge og promotere arbeid som gagner medlemmene i Lajna. Det blir arrangert matkurs, sykveld, utdanningsseminarer, korankurs, osv. I tillegg jobbes det aktivt med folketjeneste utad mot det norske samfunnet bl.a. via sykehjemsbesøk, samarbeid med Røde kors, osv. Foreningen har også en egen avdeling forbeholdt eksternt brobyggingsarbeid og jobber aktivt med å promotere dialog og forståelse på tvers av bakgrunner. De siste 4 årene har foreningen vært kjent for et årlig «mai arrangement» hvor over 300 kvinner av forskjellig bakgrunn samles for å feire grunnlovsdagen på forhånd.

Medlemmene av Lajna Imaillah Norge består av kvinner i alle aldre med bakgrunner fra flere profesjonsområder som medisin, juss, økonomi, undervisning, salg, osv.

Det jobbes aktivt med å skape arenaer for de yngre medlemmene av foreningen. Lajna A er en liten gruppe av Lajna medlemmer som består av jenter mellom 15-25 år som har en egen platform hvor de to ganger i måneden får muligheten til å snakke om ting som opptar dem. Denne gruppen får også muligheten til å reise til utlandet for å øke det sosiale mellom dem.

NASIRAT-UL-AHMADIYYA NORGE

I tillegg har foreningen en underorganisasjon kjent som «Nasirat-ul-Ahmadiyya» som består av jenter mellom 7-15 år. Nasirat-ul-Ahmadiyya har et eget styre som på ukentlig basis, på lokalt og nasjonalt plan, jobber for å skape en arena for å unge jenter hvor de kan bli kjent og lære både religiøse ting og samfunnsrelaterte ting.

Kvinneorganisasjonen i Ahmadiyya Muslim Jama'at